Matalaenergiaovi on energiatehokas ulko-ovi

Energiatehokas ulko-ovi on viisas valinta hyvin eristettyyn taloon. Matalaenergiaovet ovat vakiorakenteisia ulko-ovia energiatehokkaampia, eli paksumpia, niissä on parempi eristys ja ikkunassa lämpimämpi lasi. Matalaenergiaovi kannattaa valita taloon, joka on eristetty kauttaaltaan hyvin. Matalaenergiaovet säästävät energiaa tavallista ovea enemmän.

Matalaenergiaovillamme on nopeat toimitukset, sillä lähetämme ovia jokaisena arkipäivänä. Ovet voi myös noutaa varastomyymälästämme Viitasaarelta.

Näytetään tulokset 1–20 / 125

Riittääkö kevyempikin eristys?

Matalaenergiaoven energiatehokkuus

Matalaenergiaovien U-arvo on pääsääntöisesti alle 0,7. Rakennusmääräyksissä talon ulko-ovien ja ikkunoiden U-arvo saa olla korkeintaan 1. Mitä pienempi U-arvo on, sitä energiatehokkaampi ovi on.

Päijänne-ovien malliston kaikkien ovien U-arvo on korkeintaan 0,7. Kaskipuun thermo-ovien U-arvot pääsevät suunnilleen samaan.

Energiatehokas ulko-ovi

Suurimman hyödyn energiatehokkaasta ulko-ovesta saa, kun koko talo on energiatehokas. Jos hyvin eristettyyn, energiatehokkaaseen rakennukseen laittaa liian heppoisen ulko-oven, ovesta tulee lämmöneristyksen kannalta rakennuksen heikko kohta. Siksi lämpimän talon ulko-oven on hyvä olla erittäin hyvin lämpöä eristävä.

Sen sijaan vanhaan taloon, jossa jokaisesta nurkasta ja raosta vetää ja yläkerrassa on painuneiden eristeiden yläpuolella kylmä ullakko, ei kannata välttämättä laittaa matalaenergiaovea. Lämpöä karkaa yleensä eniten esimerkiksi katon ja seinien kautta. Jos ne on heikosti eristettyjä, energiatehokas ulko-ovi ei tuo juurikaan säästöä lämmityskuluihin.