Kevyt ulko-ovi on edullinen valinta

Kevytrakenteinen ulko-ovi on edullinen valinta kohteisiin, joissa ei tarvita parasta lämmöneristystä. Kevyt ulko-ovi täyttää asuinrakennukselle asetetut lämmöneristysvaatimukset, eli sen U-arvo on korkeintaan 1,0. Kevytrakenteen ulko-ovessa on yksi tiiviste ja 2K-lasi.

Kevytrakenteen ulko-ovilla on nopeat toimitukset, sillä lähetämme ovia jokaisena arkipäivänä. Ovet voi myös noutaa varastomyymälästämme Viitasaarelta.

Näytetään tulokset 1–20 / 143

Etsitkö erilaista ovea?

Edullinen kevyt ulko-ovi

Kevytrakenteinen ulko-ovi ei ole mikään mökkiovi, vaan rakennusmääräysten mukaiset asuinrakennusten lämmöneristysvaatimukset täyttävä ulko-ovi. Kevytrakenteen ulko-oven U-arvo on aina korkeintaan 1,0. Kevytrakenneoven suurin ero vakiorakenteiseen on se, että kevytrakenteisessa ovessa on tuplatiivisteen sijaan yksi tiiviste.

Parhaimmillaan kevyt ulko-ovi on esimerkiksi vanhemmissa rakennuksissa, joiden eristys ei ole viimeisen päälle. Lämpöä karkaa enemmän heikosti eristettyjen kattojen, seinien ja lattioiden kautta kuin ovesta. Siksi lämpimällä ulko-ovella ei saavuteta juurikaan hyötyä energiansäästössä, vaan edullisempikin ulko-ovi ajaa asiansa erittäin hyvin.

Kevytrakenteinen ulko-ovi on erittäin hyvä valinta myös esimerkiksi puoillämpimälle kuistille tai silloin, kun eteisessä on väliovi. Väliovi ei kuitenkaan ole välttämättömyys, vaan pelkällä kevytrakenneovellakin pärjää oikein hyvin.

Kevytrakenteen ulko-ovissa on yksi tiiviste. Jos ovessa on ikkuna, siinä on 2K-lasi.

Edullinen yhden tiivisteen ulko-ovi

Ulko-oven hintaan vaikuttaa sen rakenne. Mitä paremmin eristetty ovi on, sitä kalliimpi se yleensä on. Jos ovesta jättää toisen tiivisteen pois, sille jää vähemmän hintaa. Kevytrakenteen ovi onkin kelpo ulko-ovi yhdellä tiivisteellä.

Jos tarvitset kevytrakennetta parempaa lämmöneristystä, tutustu kahden tiivisteen vakiorakenteen oviin tai energiatehokkaisiin matalaenergiaoviin. Niiden eristys ja lasi on vakiorakenteen ovea parempi.